Nyheter

Styrker Billund Aquaculture

02.04.2022

Billund Aquaculture med sterkere kapitalbase og ny styreleder.

Broodstock Capital, som eies av norske Ferd, har økt sin eierandel til 67 prosent i Billund Aquaculture. CSS Holding, som eies av grunnlegger Christian Sørensen, har også bidratt med kapital og eier 22 prosent, mens HOS Holding, som eies av grunnlegger Oluf Sørensen, har redusert sin eierandel til 11 prosent.

– Vi er sikre på at Billund Aquaculture vil styrke sin globale posisjon i et voksende marked for landbasert oppdrett av fisk. Vi er glade for å tilføre selskapet kapital til å kunne vokse videre sammen med grunnlegger Christian Sørensen. Vår ambisjon er at Billund Aquaculture skal ta en tydelig og offensiv posisjon som markedsleder i et marked som vi har store forventninger til, sier direktør for Broodstock Capital, Jan Erik Løvik.

Grunnlegger Christian Sørensen går av som styreleder, og får en rådgiverrolle og dermed mer tid til å bruke sine erfaringer fra 35 år i bransjen på en mer aktiv måte for selskapet. Han skal blant annet sikre utveksling av kompetanse og erfaringer i konsernet, han skal være en aktiv deltaker i strategiske prosjekter, og han skal sammen med det sterke teamet i Billund-gruppen være med på å meisle ut hvordan Billund Aquaculture og de andre selskapene i Billund Group skal jobbe med teknologiutvikling.

Anders Wilhjelm går inn som ny styreleder i selskapet. Han kommer inn med en lang og omfattende internasjonal erfaring fra store prosjekter og utviklingsselskaper. Wilhjelm arbeider i dag som Group CEO i Norican Group.

– Verden er midt oppe i en sterk veksttrend når det gjelder fisk. Vi ser at forbrukerne i stadig større grad kommer til å etterspørre mat som produseres på en bærekraftig måte, og våre produksjonsanlegg er blant de mest bærekraftige i verden. Med denne finansieringen og et styrket styre med Anders i spissen har vi et meget godt fundament for å kunne vokse videre, sier gründer Christian Sørensen.