Nyheter

Broodstock Capital kjøper aksjemajoriteten i Billund Aquaculture Norway AS

08.08.2022
Sondre Høidalen og Marius Hægh

Broodstock Capital har overtatt eierkontrollen i Billund Aquaculture Norway AS sammen med Sondre Høidalen og Marius Hægh, som er medeiere og ledere i selskapet.

Vi har stor tro på teamet i Billund Aquaculture Norway fremover, og gleder oss til å fortsette samarbeidet med de dyktige medarbeiderne samt arbeide videre med de spennende løsningene selskapet har, sier Broodstock-partner Pål Kristian Moe, som også er ny styreleder i det norske selskapet.

Markedet har sett at Billunds Aquaculture Norways løsninger er trygge og gode, slik at kundene får robuste og stabile anlegg. Dette selskapet er svært godt posisjonert for videre vekst, sier Moe.

Bakgrunnen for eierskiftet er en omstrukturering av eierskapet i det danske selskapet Billund Aquaculture, der det norske selskapet skilles ut og grunnlegger Christian Sørensen, og hans familie, overtar kontrollen av det danske selskapet. Det norske selskapet vil i løpet av kort tid bytte navn.

Pål Kristian Moe

Vi har hatt stor glede av å være medeiere i Billund Aquaculture med Sørensen-familien. Selv om vi nå fortsetter hver for oss, vil vi også kunne samarbeide fremover ved behov. Det norske selskapet er godt rustet til å stå på egne ben, sier Moe

Daglig leder Sondre Høidalen i det norske selskapet har de siste månedene sett historisk høy ordreinngang på nye RAS-prosjekter. Han har stor tro på den videre utviklingen for selskapet.

Markedet har vært veldig sterkt og vi forventer også vekst for landbasert oppdrett fremover, samtidig som vi ser at våre løsninger særlig svarer ut behovene hos kundene. Vi er svært glade for å være i gang med det som nå er et helnorsk selskap, og har flere pågående prosesser for nye, store prosjekter, sier Høidalen.

Broodstock eier med dette 75 prosent av det norske selskapet, mens Sondre Høidalen og Marius Hægh vil eie 12,5 prosent hver. Transaksjonen fant sted i juli.


Fakta om Billund Aquaculture Norway AS

  • Stiftet i 2017
  • 110 mNOK i omsetning i 2021
  • 30 ansatte, med kontor i Asker og Trondheim
  • Mange års RAS-erfaring fra flere akvakulturselskaper samlet
Elvevoll Settefisk i Lyngen

Kontakt informasjon:

Billund Aquaculture Norway

Sondre Høidalen | CEO
Mobile: + 47 901 33 832
soho@billundaquaculture.com

Broodstock Capital

Pål Kristian Moe | Partner
Mobile: +47 900 45 618
pkm@broodstock.no